Albert Heijn en de voedselbank organiseren samen inzamelingsactie “Op een lege maag kun je niet leren”

Albert Heijn Jos van den Berg

Uithoorn, 30 augustus – Het aantal huishoudens in Nederland dat voedselhulp krijgt van de voedselbank is in 2020 met 7,2% gestegen. Achter deze toename zit ook een grote groep kinderen. Het aantal kinderen t/m 17 jaar die afhankelijk zijn van de voedselbank steeg in 2020 met 9,3% ( 36.858 kinderen) .
Speciaal voor deze kinderen, start deze week  de grote landelijke actie gericht op het ontbijt “Op een lege maag kun je niet leren” in samenwerking met Albert Heijn. Geen enkel kind zou met een lege maag naar school mogen gaan. De actie duurt t/m 12 september.

Klanten kunnen in 660 winkels van Albert Heijn, verspreid over heel Nederland, ontbijtproducten zoals hagelslag, havermout en cornflakes doneren aan de lokale voedselbanken. De ontbijtproducten zijn speciaal geselecteerd en staan bij elkaar gegroepeerd in de winkel, zodat het makkelijk is voor klanten om de producten uit te zoeken. Alle producten zijn gericht op een voedzaam ontbijt voor gezinnen met kinderen. Op ah.nl/doneren staat de lijst met Albert Heijn winkels die deelnemen aan deze actie met de voedselbank.

“Geweldig dat onze vaste en belangrijke partner Albert Heijn zich weer inzet voor de voedselbanken. Deze week zijn alle scholen weer begonnen. Een mooi moment om gezinnen die het moeilijk hebben te helpen met het aanvullen van de voorraadkast. Want op een lege maag kun je niet leren. Het zou dus fantastisch zijn als we deze week veel ontbijtproducten inzamelen voor Albert Heijn en de voedselbank organiseren samen inzamelingsactie “Op een lege maag kun je niet leren”

gezinnen die klant zijn bij de voedselbank!”, aldus Leo Wijnbelt Bestuursvoorzitter van Voedselbank Nederland.

Voedselbank en Albert Heijn Uithoorn doen  mee

Ook in Uithoorn en De Kwakel zijn kinderen helaas afhankelijk van voedselhulp. Voedselbank Uithoorn – De Kwakel steunt samen met haar vrijwilligers deze kinderen en hun gezinnen door wekelijks voedsel te verstrekken uit gedoneerde middelen. In Uithoorn en De Kwakel kunnen inwoners ook meedoen aan de inzamelingsactie van Albert Heijn. Daarmee is Voedselbank Uithoorn – De Kwakel enorm geholpen.

 

Je vindt de actieproducten op vrijdag-zaterdag 3-4 september en vrijdag-zaterdag 10-11 september zowel bij Albert Heijn Jos van den Berg als bij Albert Heijn Zijdelwaard.

Op zaterdag 11 september had Voedselbank Uithoorn ook al een eigen actie gepland staan bij Albert Heijn Zijdelwaard en is dan tevens aanwezig met een “eigen” lijstje, u kunt dan nog uitgebreider doneren!

Albert Heijn en Voedselbanken Nederland

Albert Heijn en Voedselbanken Nederland werken al jaren nauw samen. Albert Heijn doneert jaarlijks ruim 4,3 miljoen producten aan de voedselbanken en deelt veel kennis en informatie over bijvoorbeeld logistiek en bestelsystemen. Daarnaast stelt Albert Heijn zijn landelijke winkelnetwerk beschikbaar om lokale inzamelingsacties te organiseren.

Over Voedselbanken Nederland

De doelstelling van de voedselbank is tweeledig: het bieden van directe voedselhulp aan de armste mensen en het voorkomen van verspilling van goed voedsel. Om in aanmerking te komen voor voedsel mag men als alleenstaande, na aftrek van vaste lasten zoals huur, gas, water, licht en verzekering, niet meer dan 230 euro per maand overhouden. Voor gezinnen is de norm ruimer. De voedselbank heeft in 2020 ruim 50 miljoen producten uitgedeeld. Het werk wordt gedaan door bijna 13.000 onbetaalde vrijwilligers.

 

Voor meer informatie:
Albert Heijn:
Jerina van Heck, Woordvoerder, 06-22 53 80 85

Voedselbanken Nederland:
Christina van Rooij, Communicatie, 06 45 95 72 45

 

Wij gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven op onze website.